Nawoord

Nawoord Gratisdieten.nl

Met deel 2 "De ene calorie is de andere niet" en onze Sport en Lifestyle app

Met veel bekende diëten van vroeger en nu, worden goede resultaten behaald. Het is logisch dat je met diëten vooruitgang boekt. Je zult namelijk altijd vooruitgang boeken als je onder jouw dagelijkse calorienorm zit.

Als iemand zegt: "ik ben van dit of dat dieet goed afgevallen”, dan vertellen wij altijd: "de reden dat je bent afgevallen, is omdat je minder bent gaan eten dan je voorheen deed". Het maakt dan niet uit met welk dieet, afvallen is in zo’n geval logisch. Wel kan het per dieet verschillen hoe gezond of verantwoordt dit voor jouw lichaam is. Vandaar de titel: "De ene calorie is de andere niet".

Geen Jo Jo effect

Er zijn veel diëten met voor en na foto’s. Echter vertellen ze hier niet dat het grootste deel van deze mensen na enige tijd weer terugvalt in het oude patroon. Dit wordt ook wel het bekende “Jo Jo effect” genoemd.

Bij Gratisdieten.nl maken we het niet mooier dan het is. Iedereen is altijd op zoek naar de meest eenvoudige weg, maar die bestaat volgens ons niet altijd. We moeten realistisch blijven en de dingen zien zoals ze daadwerkelijk zijn.

Ondanks dat we vaak wel weten hoe gezond of ongezond bepaalde voeding voor ons is, zal het voor veel mensen een valkuil blijven. De verloren kilo’s niet terug laten komen is over het algemeen moeilijker dan ze eraf krijgen.

Een belangrijke tip

Wij geven altijd als tip: “geef doordeweeks ons lichaam wat het nodig heeft en in het weekend naar alle redelijkheid wat de maatschappij ons biedt”. Zo kun je het mooi in balans houden.

Wij (Jan en Patricia de Weerd) hopen samen met Lifestyle Nutrition en Sportpaleis Hoogeveen, dat deze gratis online versie met als toevoeging onze Sport en Lifestyle app een bijdrage zal leveren voor een gezondere levensstijl.

De belangrijkste kenmerken van een gezonde levensstijl zijn:

  • Gezonde voeding;
  • Voldoende beweging;
  • Voldoende rust;
  • Ontspanning.

Hoever ben jij bereidt om de beste en gezondste voeding te kiezen voor jouw welzijn?

Wij wensen iedereen succes met de voorgenomen doelstelling!